Beslenme Kültürümüz

“Küçük çocuklar taklit eden varlıklardır. Özellikle yaşamın ilk yıllarında annenin, babanın veya eğitimcilerin yaptıklarını son derece keskin biçimde algılarlar. Çocuklar erişkin insanların nasıl bir içsel/zihinsel tutumdan hareketle yaşadıklarını, düşündüklerini ve davrandıklarını algılayacak bir duyu organı gibi hareket ederler. Bu nedenle erişkinin sağlıklı davranış konusundaki yaklaşımının doğrudan doğruya pedagojik bir boyutu vardır.”

Peter Lang
  • Okulumuzda yemeklerimizi kendi mutfağımızda günlük pişiririz.
  • Organik yumurta tüketiriz.
  • Paketlenmiş süt yerine çiğ süt alırız. Sütü yoğurt ve ayran olarak tüketiriz.
  • Yoğurdumuzu kendimiz mayalarız.
  • Mevsim sebze meyvesi tüketiriz.
  • Pilav ve makarna yerine buğday ve bulguru tercih ederiz.
  • Ekmeğimizi Halk Ekmek’ten alırız. Haftanın bir günü kendimiz pişiririz.
  • Tüm yemeklerimizde sızma zeytin yağı ya da kullanırız.
  • Hiçbir yemeği kızartmaz, fırınlarız.
  • Şeker tüketmeyiz, mutfağımıza katkılı raf ürünleri girmez.
  • Sebze, meyve ve tahıllarımızı semt pazarından ya da marketten alırız.
  • Tarhana ve eriştemiz ev yapımıdır.
  • Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği arasında her gün meyve ve kuru yemiş yeriz.
  • İçeriği mevsim sebze meyvelerine göre değişen sabit yemek menümüz vardır.