Yeni Mevsim’in temelleri 2011 yılında Ataşehir’de ilk oluşumumuz olan Mavi Pupa Gelişim ve Eğitim Atölyesi’nin, kurucu eğitmenimiz Aslı Kılıçaslan tarafından hayata geçmesiyle başladı. Pupa, tırtılın kelebek olmadan önceki son evresi. Çocuklara kendi gibi olma, tahakkümsüz bir ortamda kendi gibi uçma özgürlüğüne;

1 Müzik        2 Hareket        3 Eğitim        4 Oyun       5 Sanat         6 Masal        7 Doğa

olan yedi alanı eğitimin içine bütüncül katarak erişmeleri üzerine temellenen oyun grupları, atölye çalışmaları, anne çocuk oyun grupları, erken çocukluk dönemi gelişim takibi, erişkin eğitimleri yapıyorduk. Pupa ailelerinin isteği, teşviği ve desteği ile anaokulu açmaya ve büyümeye karar verdiğimiz sırada Kozyatağı Beş Ağaç’ ı birlikte kurduğumuz bir başka öğretmen arkadaşımız ile yollarımız kesişti. Hayaller ve idealler birleşmesi ile Eylül 2013 yılında Kozyatağı Beş Ağaç Anaokulu eğitime hayatına başlamış oldu. Bu sırada aynı zamanda Pupa’ yı da Ataşehir’ den Kozyatağı’ na taşıyarak yaşatmaya devam ettik.

Yarattığımız nitelikli eğitim ortamları, kurulan sıcak ilişkiler neticesinde daha çok çocuk ve aileye ulaşma niyetiyle büyüdük ve Eylül 2017’ de Ataşehir Beş Ağaç Anaokulu’ nu da hayata geçirdik.

Eylül 2018’de Kozyatağı Beş Ağaç ve Ataşehir Beş Ağaç’ ın iki kurucu eğitmeni olarak eğitim çalışmalarımıza bağımsız iki ayrı okul olarak devam etmeye karar verdik. Kozyatağı Beş Ağaç kurucu eğitmenimiz Aslı Kılıçaslan’ın pedagojik danışmanlığıyla Yeni Mevsim Okulları olarak eğitim faaliyetlerine halen devam etmekte. Mavi Pupa Gelişim ve Eğitim atölyesi de Kozyatağı’ nda çalışmalarına devam ediyor.

Yurt içi ve yurt dışı eğitimler, gözlemler ve yazışmalarla, hayata geçirmek istediğimiz Yeni Mevsim İlkokul Kollektifi için de; yine yukarıda sözünü ettiğimiz yedi eğitim alanı üzerine temellenecek bütüncül ve boylamsal bir eğitim müfredatı için gayret içindeyiz. Okuduğunu anlayan, yorumlayan, sorgulayan, bilgiyi sınav için değil; kainatın günlük yaşamına bir uzantısı olarak alıp içselleştirecek yaratıcı ve üretken dünya çocukları ideali ile, lisansüstü araştırma ve çalışmalarımız devam ediyor.